Katjan esittely

Nimeni on Katja Etelävirta ja olen viittä vaille valmis eläinkouluttaja Suomen Eläinkoulutuskeskuksesta.

Lapsesta saakka olen ollut äärimmäisen
eläinrakas ja kotona on ollut aina jos jonkinlaista vipeltäjää marsusta undulaattiin. Kesäisin minulla oli onni saada hoitaa myös kanoja, lehmiä, sikoja ja hevosia, unohtamatta tietenkään muurahaisia ja muita pihapiirin mönkijöitä.

Ensimmäinen koira tuli perheeseemme ollessani kuusivuotias. Bokserityttö Rebecca olikin lapsuuteni tärkein ystävä, jonka kanssa oli luontevaa jakaa elämän ilot ja surut.

Whippet-poitsu Vili oli
harjoituskaverini, kun opiskelin Eläinkoulutus-keskuksen opintoja. Rakas
treenikaverini opetti minulle käytännössä kaiken sen, jota koulussa kävin teorian tasolla läpi. Vili nukkui pois kesän alussa, mutta ikävää jäi onneksi lohduttamaan vanha galgoherra Chico. Chicon kanssa opettelemme nyt elämään kahdestaan ja siinä sivussa treenailemme kaikkea sellaista kivaa, joka saa hymyn huulille ja hännän vispamaan.

Kouluttajana haluan kiinnittää ensisijaisesti huomioni tunnetilaan. Tavoitteellisessakin harjoittelussa tärkeintä on säilyttää iloinen mieli; se on paras kasvualusta uusien asioiden
oppimiselle. Kun kiinnittää huomionsa hyviin asioihin ja vahvistaa niitä, oppiminen edistyy reippaasti ja jokaisesta treenistä jää positiivinen fiilis.
Olen huomannut, että tämä on melko oiva lähtökohta myös meidän ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa.

Katja Etelävirta
katja.etelavirta@gmail.com
050 338 1535