NoseWork, hauskaa hajutyöskentelyä

on Amerikasta saapunut hajutyöskentelylaji, joka sopii jokaiselle koiralle ja koiran ohjaajalle. Laji ei myöskään vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja ja koska sitä ei harrasteta ryhmäkurssina sopii se myös aroille koirille.

Lajin periaatteisiin kuuluu, että tekemisen täytyy olla rentoa ja mukavaa sekä ihmisille että koirille. Tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ei ole ja käytettävät koulutusmenetelmät perustuvat palkitsemiseen ja positiiviseen vahvistamiseen.

Nose Workissa koiralle opetetaan haju (ensin eukalyptus, sitten laakerinlehti ja laventeli) joka koiran tulee pystyä löytämään ja kertomaan ohjaajalle löydöstään.

Nose Workissa hajua etsitään sisällä huoneesta / rajatulta alueelta, tai laatikoista sekä ulkona rajatulta alueelta tai ajoneuvon ulkopuolelta.

Kun koiralle on opetettu hajun tunnistus ja etsintä, on seuraavan hajun opettaminen jo huomattavasti helpompaa.

Ilmottautuminen koulutuksiin s-postilla tassutreeni@gmail.com tai

NoseWork -alkeet (5 kertaa)- sunnuntaisin klo 19.00-19.45 ajalla 21.2. - 21.3.2021Alkeisryhmä on tarkoitettu koirille joilla ei ole aikaisempaa kokemusta hajutyöskentelystä.
Opetaan koiralle uusi haju ja hajun merkitys.
(Kurssimaksu 127 euroa, sisältää Nose workissä käytettävän eukalyptus hydrolaatti -hajun)

Nose Work -jatko (5 kertaa)

- sunnuntaisin klo 19.00 - 20.00 ajalla 9.5. - 6.6.2021Jatkokurssi on tarkoitettu koirille, jotka osaavat jo etsiä eukalyptuksen hajua ja tunnistavat sen.
Tutustutaan tarkemmin sisä-, ulko-, laatikko- ja ajoneuvoetsintään.

Treeniryhmät jatkokurssin käyneille:

- torstaisin klo 20.00 - 21.00, 25.3. - 22.4. 2021


Treeniryhmät on tarkoitettu hajutestin käynneille koirakoille. Valmistaudutaan hajukokeisiin ja lisätään ympäristön häiriöitä ja etsitään uusissa paikoissa.

Hajuina eukalyptus- ja laakerinlehti- sekä laventeli, ryhmän edistymisen ja toiveiden mukaisesti. Kokonaisuus, pyritään harjoittelemaan kaikki etsintämuodot, sisä-, ulko-, ajoneuvo-, sekä laatikkoetsintä tasaisin väliajoin.

Kurssien hinnat:

Alkeiskurssi
Alkeiskurssi 127 euroa, sisältää eukalyptus hydrolaattihajun.


Muut kurssit
5 kerran kurssi on 120 euroa,

Yksittäisiä kertoja voi ostaa a' 25 euroa jos kurssilla on tilaa.

Yksittäiset kerrat voit kysyä ja ilmottautua s-postilla osoitteeseen tassutreeni@gmail.com.

Kerrothan mille kurssille olisitte tulossa ja minkä koiran kanssa.
Koiran nimi , ikä ja vähän taustatietoja, mitä koira jo osaa ja tietysti omat yhteystietosi.

Kurssit myynnissäKurssit toteutuvat, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään 3 koirakkoa.


Nosework, Pilke etsii hajua

Nose Work on erinomainen aktivointimenetelmä, jota on helppo harrastaa myös kotona. Mikäli haasteita kaipaat, voit suunnata lajin kokeisiin ja kilpailuihin.

Kurssilla opitaan Nose Work -harrastuksen perustaidot. Koiralle varmistetaan itsenäisen työskentelyn pohja, hajun etsimisen taidot laatikko- ja sisäetsinnässä, lisäksi rakennetaan ongelmanratkaisukykyä.

Peruskurssilla etsitään eukalyptusta ruokaa tai lelua hyväksi käyttämällä. Omistaja oppii hajukoiran kouluttamisen perusasiat ja harjaantuu tekemään omalle koiralleen sopivia harjoituksia. Koirakot harjoittelevat yksitellen. Muut koirat odottavat rauhassa vuoroaan sisällä tai autossa.